makeup-1289325-960-720

 


Čini se kako postoji toliko novih beauty proizvoda koje trebamo dodati svojoj rutini svakoga tjedna – micelarna otopina, baza za usne, tonik, noćna maska, što još? I sa svim tim silnim bočicama i posudicama koje nam stoje u ormariću, malo smo zbunjeni oko toga kada treba nanositi koji proizvod na lice. Redoslijed kojim nanosite proizvode za njegu lica, a potom i makeup jako je bitan! Odgovarajućom tehnikom nanošenja proizvoda osigurat ćete si maksimalan efekt svakog od njih.
Neke stvari nam dolaze zdravom logikom. Primjerice, krema za zaštitu od sunca treba se nanositi nakon hidratantne kreme za maksimalnu zaštitu, a sjenilo za oči prije tekućeg pudera kako bismo spriječili padanje sjenila na lice tijekom šminkanja. Ali kada se u rutinu uključe razna ulja za lice i proizvodi za konturiranje – malo nam se vrti u glavi!
Ne brinite, olakšat ćemo vam vašu rutinu jednom zauvijek i spriječiti moguće pogreške koje činite! U nastavku pročitajte kako nanositi proizvode za njegu lica i makeup pravilnim redoslijedom i osigurajte si savršen izgled svaki put…

ultherapy-mask

Redoslijed nanošenja proizvoda za njegu lica
Uvijek započnite proces s čistim licem! Pokušajte pričekati dovoljno dugo kako bi se svaki proizvod stigao upiti u kožu prije nego što započnete s onim sljedećim. Ako imate kakve sumnje u vezi redoslijeda, držite se sljedećih pravila – uvijek nanosite proizvode tako da oni s najlakšom formulom idu prvi, a oni s težom zadnji! I naravno, ako se radi o vašoj večernjoj rutini krema sa zaštitnim faktorom vam nije potrebna. Zamijenite taj korak s noćnom kremom za maksimalni učinak.
*Čistač lica
*Piling za lice
*Maska za lice
*Tonik
*Proizvodi za tretiranje akni
*Serum za lice
*Krema za područje oko očiju
*Hidratantna krema
*Ulje za lice
*SPF
*Balzam za usne

1

Redoslijed nanošenja šminke

Jedina stvar o kojoj se stalno raspravlja jest redoslijed korektora i tekućeg pudera, ali na kraju svega jedino je bitno dobro stopiti proizvode s kožom, bez obzira na redoslijed. Iako vam se možda čini bizarnim nanijeti sjenilo prije svega, zahvalit ćete nam kasnije kada shvatite da vam se na ovaj način smoky eye sigurno neće naći na obrazima.

*Baza (uključujući i bazu sa sjenilo)
*Sjenilo za oči
*Tuš za oči
*Umjetne trepavice/maskara
*Olovka za obrve/sjenilo za obrve
*Korektor
*Tekući puder
*Proizvod za konturiranje
*Bronzer
*Rumenilo
*Highlighter
*Puder u kamenu
*Olovka za usta
*Ruž
*Sjajilo za usne

Autor: Anamaria Butković
Datum: 16.11.2016
Foto: arhiva Wall.h