Mjesec dana nakon nemilog događaja, kao i svaki dan posalo je poruku, pošto nisam htjela da mijenjam broj zbog njega poslala sam mu poruku u kojoj se jasno vidjelo koliko sam kivna na njega, koliko mi se gadi kao čovjek i da me pusti  na miru. Mislila sam da će zato se prestati javljati, ali naprotiv, počeo je strašno da me uhodi i da mi prijeti porukama. Shvatila sam koliko sam se prevarila u vezi tog čovjeka, da je strašan manipulator i da može da se u sekundi pretvori iz ljubaznog i kulturnog momka u običnog prevaranta i psihopata. Svaki dan kada sam išla s posla pratio me i dobacivao, nekada ljutito, a nekada fino me molio da uđem u njegov auto i da popričamo. Bila sam se strašno prepadnuta. Svake večeri, košmari su mi bili pred očima. Žalila sam dan kad sam ga upoznala.

Jednog dana išla sam kući s posla kao nikada sretna, nije bilo psihopate koji me mjesecima uhodio, nisam mogla da vjerujem. Ušla sam u stan sva sretna, a tamo u dnevnoj sobi je bio ni manje ni više on, upravo sa mojom sestrom. Ne može se zamisliti osjećaj koji me tada preplavio. U istom trenutku sam počela da se tresem, a velika knedla mi je stojala u grlu i jedva odvratih pozdrav.


Sestra je sjedila s njim, nasmijana od uha do uha, vidno uzbuđena jer je čekala da vidi moju reakciju.. kao smuvala sam tipa kojeg sam upoznala. Ne znam ni kako sam prošla do svoje sobe, ušla sam i pokrila se preko glave, stisnula zube i zajecala. Jedva sam čekala da luđak ode pa da sestri kažem istinu o njemu i sebi.

NASTAVAK