Sljedeće jutro, dok smo doručkovale sestra mi je rekla da joj se sviđa, nisam tome pridavala neku pažnju, pomislila sam – nikakvo čudo, u svakom našem izlasku ona se ponovo zaljubi. Ali, ipak sam odlučila da joj ne govorim šta se desilo noć prije niti to što smo razmijenili brojeve.

Oko popodneva javio mi se SMS-om, pitao me da li sam slobodna da se nađemo. Iako mi se sviđao, odbila sam ga zbog sestre, rekla sam da nisam spremna za nova upoznavanja i da ono što se desilo noć prije je bilo samo rezultat mog pijanog stanja. Bio je iskren i rekao mi da se ja njemu sviđam i da mu se javim ako se predomislim, ali je i dodao da je jako ljut što sam to tako olako shvatila, jasno, povrijedila sam njegovu muškost.


Prošlo je par dana, već uveliko sam zaboravila šta se desilo te noći, kada mi se ponovo javio. Ispočetka je bio jako ljubazan, kulturan i rječit. Počeli smo da se dopisujemo, a kako su dani prolazili i kako smo se bolje upoznali bio mi je sve draži i sve više sam imala želju da popričam sa sestrom o tome. Ni prvi ni posljednji put da se nešto tako desi, ali ipak sestra i ja smo imale jako dobar odnos, bile smo i najbolje prijateljice i nikako nisam željela da nešto stane između nas, tako da sam odlučila da pričekam još par dana, da dobro razmislim šta je pametno da uradim po tom pitanju.

NASTAVAK