beautiful-1854216-1280

Osjećate li poznati ubod krivnje i želučane tegobe u nedjelju navečer nakon vikenda u kojem ste možda previše uživali? 

 Prejedanje neminovno dolazi ruku pod ruku s praznicima, ali i vikend-okupljanjima. Nakon prekobrojnih obroka često nezdrave hrane, našim je trbusima, ali i tijelu u cijelini, potreban oporavak i rehabilitacija, zato je potrebno onda prvi dan tjedna započeti s detoksikacijom i ponovnim punjenjem tijela sa zdravom hranom koja je puna hranjivih tvari.


Pijte puno vode.

Jedan od ključnih načina detoksikacije kojim možete svoje tijelo vratiti u punu funkciju nakon prejedanja jest ispijanje puno vode. Veoma je važno isprati sustav od viška toksina koje ste unjeli prejedanjem i ispijanjem. Hidratantna topla voda s limunom može napuniti tijelo s elektrolitima i pomoći jetri da proizvode enzime koji potiču probavu i izbacuju toksine.

Konzumirajte hranu bogatu hranjivim tvarima.

Trebali biste konzumirati određene namirnice koje dokazano čiste tijelo od toksina, a to su češnjak, repa i avokado – namirnice koje prirodno pomažu tjelesnom procesu čišćenja. Važno je jesti i hranu bogatu vlaknima kako biste očistiti svoju probavu.

Pokrenite se

Ne morate odmah teretanu kako biste odradili naporan trening i resetirali svoje tijelo nakon pauze. Dovoljne su neke jednostavne vježbe istezanja i brza šetnja kako biste pokrenuli cirkulaciju, smirili živčani sustav i potaknuli probavu.
Vratite zdravlje svome tijelu i krenite u radni tjedan ustajući na desnu nogu uz pomoć ovih jednostavnih načina najbolje detoksikacije.