Prirodi možemo zahvaliti na neograničenim darovima u obliku začina koji nam oplemenjuju obroke ali i pružaju brojne blagodati u očuvanju zdravlja i ljepote. Tako kurkuma, zlatni začin života, ne mora služiti samo kao sastojak u kuhinji. Izvrsna je za njegu kože i kose

Jednaku mješavinu kurkume i meda jednolično nanesite po vratu i licu. Ako se želite posvetiti području oko očiju, u kurkumu dodajte samo malo buttermilka (razrijeđenog jogurta) te nanesite smjesu pazeći da neki njen dio ne bi dospio u oči. Isprati nakon desetak minuta.


Efikasna i kod ispucalih peta

Ako imate ispucane pete, svakodnevno nanosite smjesu od dvije supene kašike kurkume i nekoliko kapi kokosova, maslinova ili ricinusova ulja. Držite smjesu desetak minuta na petama te ih isperite mlakom ili hladnom vodom. Uočit ćete kako koža brzo zacjeljuje.

Pomaže i koži bez sjaja

Suhoj koži i koži bez sjaja najbolje pomaže kašika punomasnog vrhnja pomiješana s pola kašike ružine vodice ili obične vode i prstohvatom kurkume. Svaki drugi dan držite masku na licu po dva sata i ubrzo ćete uočiti višestruka poboljšanja, počevši od sjaja kože.

NASTAVAK