I Facebook zna sve o vama

Facebook nudi slilčnu opciju, a dokument koji će vam Facebook na zahtev poslati je obično težak oko 600MB i ima oko 400.000 stranica. U njemu se nalaze sve poruke koje ste ikada poslali, svi fajlovi koje ste ikada dobili, kontakti iz telefona i sve audio poruke.


 

Facebook čuva sve od stikera koje ste poslali do lokacije

Zašto bi se stikeri uopšte poslali nije uopšte ni važno, ali Facebook pamti svaki put kada ste se ulogovali, odakle i sa kog uređaja. Čuvaju i sve aplikacije koje ste povezivali sa Facebook nalogom.

Mogu da aktiviraju vašu veb-kameru i mikrofon

Podaci uključuju praćenje vaše lokacije, ali i dozvolu pristupanja veb-kameri i mikrofonu, pa samim tim znaju i vašu omiljenu radio stanicu ili vrstu muzike koju slušate.

Google zna kojim ste događajima prisustvovali i kada

U listi podataka koju biste mogli da tražite od Google-a videćete da mreža zna i koje ste događaje posećivali, da li su oni bili zabavne ili ozbiljne prirode, ali i tačno vreme kada ste stigli.

I… Google ima informacije koje ste obrisali

Sve što ste čuvali na Google Drive-u, pa potom brisali, zapravo nije ostalo obrisano na Google-ovim serverima.

A tu su i slike

Google hronolokški ređa sve fotografije koje ste ikada okačili na internet, pa vam još i olakša i postavi ih u foldere nazvane po godinama.

Google ima svaki mejl na koji ste ikada slali

Čak iako ste neke od njih obrisali…

Ništa im nije promaklo

Svaka slika koju ste pretraživali, sačuvali, svaka lokacija na koju ste kliknuli ili obišli, svaki novi tekst koji ste pročitali i svaki YouTube video koji ste gledali Google pamti. Zato ubuduće pazite šta tražite jer ni internet više slobodan, očigledno.