Google zna gde ste sve bili

Google čuva vaše lokacije (ako je ona uključena na vašem telefonu). Oduvek je bilo dostupno da vidite koja ste sve mesta u gradu posetili u toku dana i to sve samo ako koristite Google na svom telefonu.


Google zna šta ste sve tražili i obrisali

Google čuva istoriju pretrage na svim vašim uređajima. To može značiti da čak iako obrišete history, vaše pretrage mogu ostati na nekom od Google-ovih servera.

Google ima poseban profil o vama

Google pravi profil o vama kako bi vam na što bolji način poturio reklame. Profil sadrži podatke o vašoj lokaciji, polu, godinama, hobijima, karijeri, interesovanjima, ljubavnom statusu, mogućoj težini i prihodima.

Google čuva svu vašu YouTube istoriju pretraživanja

Ali, apsolutno sve što ste pretraživali na YouTube-u čuva se na Google-ovim serverima, pa tako lako znaju da li ćete uskoro postati roditelj, koje je vaše političko, muzičko, filmsko, ako se osećate depresivno ili suicidalno, ako podržavate terorističke stavove…

Google zna koje sve aplikacije koristite

Svaka aplikacija ili ekstenzija koju koristite na svom uređaju poznata je Google-u. Znaju čak i koliko ih često koristite, gde ih najviše koristite i sa kim komunicirate preko njih. To znači da znaju sa kim pričate preko Faceboo-a, sa kojom zemljom komunicirate i kada idete da spavate.

Podaci koje Google ima o vama su napisani na milione stranica u Word-u

Google vam nudi opciju da preuzmete sve podatke koje oni skladište o vama. Fajl je obično težak oko 5GB i ima oko tri miliona stranica. Vaši bukmarksi, mejlovi, kontakti, fajlovi sa Google Drive-a i sve gore navedene informacije nalaze se u njemu. Takođe, tu su podaci iz vašeg kalendara, dopiska preko Hangouta, sve što ste kupovali preko Google-a, sajtovi koje ste delili, telefoni koje ste posedovali i broj koraka koji ste prešli po danu.

U NASTAVKU ISTINA I O FACEBOOKU