Sunce prolazi kroz Blizance, do 21. juna 2018. godine, u društvu Merkura, vladara Blizanaca. Donosi znatiželju, svestranost i nove ideje, ali idealizovanje i loše procene mogu doneti puno zbrke.

U ovom periodu značajan je i trigon između retrogradnog Jupitera i Neptuna, kao i kvadrat između Neptuna i Sunce – Merkur dvojca. Zbog ovakvog planetarnog sklopa mogli biste imati prevelika očekivanja i lako se zavarati, piše Tarot-horoskop. Nije loša stvar slediti velike snove i otkriti sjajne ambicije, ali ipak se praktična rešenja moraju staviti na prvo mesto kako bi njihova realizacija bila moguća. S retrogradnim Saturnom iz Jarca to neće biti u potpunosti lagano, ali razvoj dugoročnih projekata koristiće u ovakvim okolnostima.


Do 14. juna Venera se kreće kroz strastvenog Lava i stimuliše žeđ za pustolovinama, flertovima, romantikom i zaigranošću. S lakoćom ćemo izražavati svoju kreativnost, ali s druge strane taština i egoizam mogu preuzeti ulogu.

U poslednjoj dekadi juna 2018. godine Venera se susreće s Uranom i Jupiterom u kvadratu i pravi opoziciju s Marsom. To znači da u ljubavnom životu možemo očekivati nagle preokrete i nemir.

Niz zbunjujućih okolnosti je pred nama, one u kojima se neće moći razaznati radi li se o prijateljstvu ili ljubavi, zatim opsesivne ljubavi i vezane za prevelike troškove za novčanik. U ovom periodu izbegavajte finansijska nagađanja, trenutne pobude i šopinge samo zbog imidža. Pazite i kod internet transakcija, zatim na stranicama za upoznavanje, internet veza i slično.

Od 27. juna 2018. godine retrogradni Mars ulazi u Vodoliju što znači da morate odložiti sklapanje novih partnerstva, nove veze ili projekte. Ovo je dobar period da se osvrnete iza sebe, proučite strategije i dovršite ono što ste pre započeli. Povoljan je period i za grupne projekte, prijateljstva i slično.

DEVICA

Jun 2018. godine nije baš obećavajuć mesec što se tiče ljubavnog života, iako su neke Device zabrinute statusom u vezi ili budućnošću neslužbene veze. Jupiter, vladar veza Device i Saturn, vladar kuće ljubavi Device, su i dalje retrogradni, što znači da će i dalje biti poteškoća koje morate prebroditi ili možda samo treba da budete još malo strpljivi, pa ćete moći da napravite prvi korak, da se prvi javite osobi koja vas privlači, dobijete odgovor ili ćete moći da otvoreno razgovaraei s voljenom osobom o stvarima o kojima sada ne možete. Razmislite o tome na koji način pokazujete svoju ljubav i pažnju voljenoj osobi, zatim kakva očekivanja imate od voljene osobe, te izbegavajte pesimizam i samozavaravanje i pokušajte da budete realniji u svom pogledu na ljubavni život. Ako dođe do razočaranja u periodu od 6. do 8. juna, lakše ćete to prebroditi i zaboraviti uz pomoć prijatelja i više ćete se usmeriti na društveni život. Merkur, vladar vašeg znaka, 12. juna 2018. godine prolazi kroz vašu 12. kuću, što je povoljno za sklapanje novih prijateljstva i širenje društvenog kruga. Zato ćete u drugom delu juna osetiti potrebu za eksperimentisanjem i privlačiće vas drugačije od onog što do sada čini vaš ljubavni život. Vreme je da ostavite prošlost iza sebe i da raskinete veze koje ne funkcionišu, u kojima se osećate loše i koje vas na bilo koji način ograničavaju. Neke Device koje planiraju venčanje moraće da odlože planove zbog nedostatka novca.