Sunce prolazi kroz Blizance, do 21. juna 2018. godine, u društvu Merkura, vladara Blizanaca. Donosi znatiželju, svestranost i nove ideje, ali idealizovanje i loše procene mogu doneti puno zbrke.

U ovom periodu značajan je i trigon između retrogradnog Jupitera i Neptuna, kao i kvadrat između Neptuna i Sunce – Merkur dvojca. Zbog ovakvog planetarnog sklopa mogli biste imati prevelika očekivanja i lako se zavarati, piše Tarot-horoskop. Nije loša stvar slediti velike snove i otkriti sjajne ambicije, ali ipak se praktična rešenja moraju staviti na prvo mesto kako bi njihova realizacija bila moguća. S retrogradnim Saturnom iz Jarca to neće biti u potpunosti lagano, ali razvoj dugoročnih projekata koristiće u ovakvim okolnostima.


Do 14. juna Venera se kreće kroz strastvenog Lava i stimuliše žeđ za pustolovinama, flertovima, romantikom i zaigranošću. S lakoćom ćemo izražavati svoju kreativnost, ali s druge strane taština i egoizam mogu preuzeti ulogu.

U poslednjoj dekadi juna 2018. godine Venera se susreće s Uranom i Jupiterom u kvadratu i pravi opoziciju s Marsom. To znači da u ljubavnom životu možemo očekivati nagle preokrete i nemir.

Niz zbunjujućih okolnosti je pred nama, one u kojima se neće moći razaznati radi li se o prijateljstvu ili ljubavi, zatim opsesivne ljubavi i vezane za prevelike troškove za novčanik. U ovom periodu izbegavajte finansijska nagađanja, trenutne pobude i šopinge samo zbog imidža. Pazite i kod internet transakcija, zatim na stranicama za upoznavanje, internet veza i slično.

Od 27. juna 2018. godine retrogradni Mars ulazi u Vodoliju što znači da morate odložiti sklapanje novih partnerstva, nove veze ili projekte. Ovo je dobar period da se osvrnete iza sebe, proučite strategije i dovršite ono što ste pre započeli. Povoljan je period i za grupne projekte, prijateljstva i slično.

LAV

Tračevi, tajne i međusobno nepoverenje mogu naštetiti vašem ljubavnom životu. Ipak, puno pitanja koja vas brinu ili optužbe koje se vama nameću mogu se razjasniti i raščistiti u prvoj sedmici i u i poslednjoj dekadi juna 2018. godine   kroz iskrene i otvorene razgovore. Prijatelji vam mogu dati dobre savete koji će vam pomoći da vratite stvari na svoje mesto u ljubavnom životu. Neki Lavovi dobiće prigovore zbog previše vremena provedenog u društvu prijatelja i za izbegavanje kućnih i porodičnih obaveza. Nakon 14. juna 2018. godine, kada Venera ulazi u Lava, vaše će se raspoloženje promeniti, bićete romantičniji, brižniji, nežniji, ali istovremeno i sebičniji. Bićete jako zahtevni, ali budite spremni i da ponudite puno. U suprotnom se i manji sukobi mogu rasplamsati. Lavovi koji nisu u vezi ili koji su tek ušli u vezu naći će se u zastoju ili sporom razvoju događanja zato što je Jupiter, vladar ljubavi Lava, retrogradan. Ako tražite bolju polovinu, moglo bi vam se posrećiti putem interneta ili kroz neke volonterske projekte i događaje, posebno kroz prve dve dekade meseca.