calmingstone-design-products-technology-dezeen-2364-col-0

Calmingstone


Konačno možemo svoje napadaje panike urazumiti i smiriti novi uređajem koji olakšava tjeskobu korištenjem svjetla i zvuka – riječ je o Calmingstoneu, izvorno dizajniranom gadgetu već 2014. godine od strane Ramona Telfera koji se i sam bori s napadajima panike i tjeskobom. Te je godine Ramon zaključio da na tržištu ne postoji vrijedan proizvod ili gadget koji mu može pomoći pa je tako odlučio si pomoći sam, ali i drugima.

calmingstone-design-products-technology-dezeen-2364-col-5

Calmingstone

“Tijekom 2014. godine odlučio sam spojiti svoje znanje o industrijskom dizajnu sa svojim bliskim iskustvima kada je u pitanju mentalno zdravlje”, rekao je Ramon. “Budući da je stres vrlo stvaran, a život je potpuno taktilno, osjetilno iskustvo, stvorili smo i objedinili naše spoznaje u prekrasnom, intimnom proizvodu kojeg svatko može držati, osjetiti i čuti.”

calmingstone-design-products-technology-dezeen-2364-col-2

Calmingstone

Pomoću vlastitih iskustava, Telfer je kreirao Calmingstone sa suosnivačem Alexom Johnsonom kako bi razvili uređaj koji sjedi u dlan ruke. Bakreni prsten oko ruba uređaja služi kao integrirani senzor otkucaja srca. Kada se nađe u korisnikovim rukama, senzor prikuplja broj otkucaja srca i oponaša zvuk uz pomoć blagog svjetla i laganim pulsiranjem. Kako se korisnik opušta, Calmingstone puls i sjaj postaju suptilniji, a sve kontrole gadgeta upravljate pokretom.Posebno odabrani audio zapisi uz vibracije i svjetla stvaraju korisniku sveobuhvatno osjetilno iskustvo.

calmingstone-design-products-technology-dezeen-2364-col-4

Calmingstone

“Želimo da ljudi govore o svojim mislima na isti način kao što govore o tijelima”, rekao je Johnson. “Razmjena iskustava i spoznaje iznimno su važni u normalizaciji razgovora.” Kickstarter kampanja za Calmingstone pokrenuta je jučer – dvije godine nakon što je Telfer predstavio svoj 3D tiskani prototip. Ono što je zanimljivo, mentalno zdravlje postaje sve popularnija tema u dizajn industriji, osobito među diplomantima. Video kako funkcionira pogledajte OVDJE.

calmingstone-design-products-technology-dezeen-2364-col-3

Calmingstone

izvor: Wall.hr