Tražite baš njih: Ovakvi muškarci pružaju vrhunac za pamćenje

Prema nedavnom istraživanju u kojem su učestvovale žene, otkriveno je kakvi muškarci mogu ženama da priušte nezaboravne orgazme.

U neobičnoj studiji o muško-ženskim odnosima učestvovalo je 100 žena, koje su otvoreno govorile o svojim seksualnim iskustvima iz prošlosti, a potom su morale da ocijene bivše partnere, kao i da opišu njihove karakteristike.


Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kvinslend je tako pokazalo da postoje određene karateristike muškaraca koje podsticajno djeluju na ženski orgazam.

Ispostavilo se da su žene najčešće doživljavale orgazam sa pripadnicima jačeg pola koji su im bili atraktivni, zabavni, kreativni, emotivni, vjerni, seksualno iskusni, koji su dobro mirisali i koji su više pažnje obraćali na zadovoljstvo žene.

Kao još jedna važna karakteristika, žene su naglasile komunikaciju tokom seksualnog čina, ali i igračke za seks. Isto tako, ti muškarci su više pažnje posvećivali predigri.

“Dok je orgazam kod muškaraca vezan za reprodukciju, kod žena to nije slučaj, odnosno ženski orgazam nema veze s oplodnjom ili preživljavanjem”, kažu naučnici, piše Independent.