19:00 h,  uzlazim uz stepenice njegove zgrade, drhte mi noge jer ne znam šta me čeka gore, da li ću moći da obuzdam svoja osjećanja prema njemu. Dolazim na njegova vrata, on ih otvara i blago se nasmiješi i pozva me unutra. Ušla sam i sjela tamo gdje je pripremio čašu sa šampanjcem. našalih se pitanjem ‘jel to neko bio vrijedan pa unaprijed pripremio šta ćemo piti’ – samo da bih razbila nelagodu. On reče da sjedem i da popričamo o nečemu bitnom. Sjela sam znatiželjnog pogleda, on je nastavio da priča : ‘ jasno nam je oboma da postoji nešto između nas, ispočetka sam mislio da je samo fizička privlačnost u pitanju, međutim kako sam te upoznao bolje kao osobu zavolio sam te. Osjećam da i ti nešto osjećaš prema meni, međutim znam da imaš muža i djecu i da je naša veza nemoguća.’

Pokušala sam nešto da izustim, međutim riječ nij emogla da izađe iz usta, jer me stezla velika knegla u grlu. On nastavi: ‘ Upoznao sam nekoga, vrijedna je moje pažnje, ona je dobra osoba’. Na tren sam pomislila da ću da se srušim ispred njega, ali sam se nekako održala svjesnom. Reče: ‘Ni jedna nikada neće biti ono što bi ti bila, ali stvari su takve da ja moram da idem dalje sa životom, ispravi me ako griješim, naša veza je nemoguća’. Ja mu priđoh bliže i poljubih ga u obraz niz koji blago krenu suza. Rekla sam mu da i ja osjećam nešto veliko i lijepo prema njemu i zagrlila ga. On me uze objeručke jako i nježno u isto vrijeme i poče da drhti. Silno sam se raznježila i ostala sam u njegovom zagrljaju dugo, čini mi se da sam u tom trenutku izgubil pojam o vremenu i prostoru pa vam ne mogu tačno reći koliko je trajalo do njegovog strastvenog diranja svuda po mom tijelu. Prosto nisam mogla da odolim, nisam se opirala.. počela sam i ja njega da diram i ljubim svuda po vratu. on me njezno skinuo i uprtio kao u filmovima, odnio do spavaće sobe i nježno spustio na krevet i legao pored mene. Dugo vrmena smo se ljubili i dirali strastveno, mazili se svuda po tijelu, dalje znate šta je uslijedilo.


Oišla sam da se istuširam kada se začulo zvono pretnula sam.  On je izašao i čula sam kako govori, izvolite uđite,  kvar se nalazi tamo u dnevnoj sobi. Pomislivši kako je neki majstor u pitanju i kako me on nikada ne bi izložio riziku, izašla sam, a u dnevnoj sobi se nalazio upravo moj svekar.  Kada se okrenuo, pogledao u mene zaprepastio se. Samo sam pokupila svoje stvari i otišla. Dan kasnije moj svekar je došao na posao kod mene i zahtijevao je objašnjenje.  Rekla sam mu da je to prvi puta se desilo i da ću se razvesti od njegovog sina jer ne mogu živjeti s tim.

Svekar vjerovatno jer je žalio svoga sina, ucijenio me  tako što je rekao da će reći mojoj djeci šta je vidio i time bi izgubila njihovo poštovanje i ljubav ako ostavim njegovog sina i ako nastavim da se viđam s kolegom. čak je zahtijevao i da napustim posao. Sve sam to uradila jer ipak djeca su mi najvažnija na svijetu. Još uvijek osjećam grižnju savjesti i još uvijek svekra ne mogu da pogledam u oči, a kolegu i naš divan odnos nikada neću preboljeti.