Imam skoro pa savršen brak, troje djece i divnog muža.  svog muža sam upoznala još u školi, odma smo se zavoljeli, to se jasno moglo vidjeti. Sve žene su mi zavidjele, jer ne samo da sam divno izgledala, imala sam i muža kojega bi svaka poželjela. Nikada me nije zanimao niko prije njega, veza sa njim bila je pun pogodak, vjenčali smo se nakon 4 godine zabavljanja..  Da skratim priču,  nakon 11 godina braka ja sam osjetila nešto prema svome kolegi, mislim da svi mi nakon nekog vremena  želimo nešto više od našeg života, želimo strast pa makar po cijenu svoje časti. Kada se pojavio svoga prvog dana na poslu, moj kolega je izgledao sasvim prosječno, ne sjećam se da sam išta i pomislila o njemu, gledala sam ga kao i svakoga drugoga. Svakog narednog dana dolazio je u moju kancelariju, jer takva je priroda njegovog posla bila.


Dani su se nizali, njegove posjete su se nizale, svaki dan mi je postajao sve draži, ali samo kao osoba. Pomalo smo počeli i da pričamo o privatnim stvarima, kada bismo za to našli vremena. Jednom prilikom ispričala sam mu za svađu sa svojim mužem, on je bio ljut kada sam mu ispričala za postupak svoga muža i samo je rekao ‘ti zaslužuješ boljega od njega’. Nekoliko trenutaka kasnije, kada je izašao iz moje kancelarije dugo sam razmišljala o svome braku, o godinama što su prošle i o svemu što me čeka dalje. Sita sam bila sitnih beznačajnih svađica, brige o kući i da li me muž stvarno voli.

Par dana nakon toga, sjedim u kancelariji, kao i svaki dan, moj kolega dolazi, sa buketom ruža. Pomislila sam, ah Bože, šta se sada sa ovim čovjekom dešava. ugledavši moju iznenađenu facu, reče pa 8. mart je, ja nemam draže žene u svome životu, zaslužila si. Zanijemila sam od iznenađenja, nasmijala sam se, a usne su mi drhtale. On je prišao, zagrlio me i pomilovao po kosi, a mogla sam jasno da osjetim kako mu drhti ruka. nekoliko trenutaka kasnije osjetila sam njegovu ruku na svom struku, ne znam da li od iznenađenja ili od čudnog lijepog osjećaja, nisam se mogla opirati, izgleda da nisam  ni htjela.

NASTAVAK TEKSTA