Lavovi neće moći da završe sve što su isplanirali, dok će posebno burno biti za Ovnove.

Jedna od najomrženijih pojava na astrološkom nebu opet je tu da testira naše strpljenje. Najbolji način da ovo uspešno prevaziđemo prema savetima astrologa, jeste taj da se priremimo na ono što nas čeka, piše sajt Elle.


U periodu od 22. marta do 15. aprila Merkur se kreće retrogradnim hodom i njegova energija koju nam u ovom periodu odašilje i nije baš naročito pozitivna, naročito u sklopu sa ostatkom aktuelne planeterane postavke.

S obzirom da je u pitanju planeta komunikacije, na ovom polju će doći do najvećih nesporazuma, ali komunikacija može podrazumevati i čitav niz drugih stvari, nije nužno usmerena na onu među ljudima i njihovim odnosima. Merkur “pogađa” sve komunikacije, kako one ljudske, tako i one IT prefiksa, zatim putovanja koja mogu da se odlože, pauziraju, zakomplikuju.

Mnogo toga sasvim (merkurovski) slučajno može da se zakomplikuje.

Imajte to na umu i sve duplo proverite, pre no što pošaljete bilo kakav mejl ili recimo rezervišete karte za put, a o porukama koje šaljete, da ne govorimo. Ipak, koliko god retrogradni Merkur podrazumevao jedan dijapazon stavki, na različite znakove deluje potpuno različito. Pa naravno, bilo bi nam mnogo lakše da svi imamo istu muku. Ovako, nekoga će Merkur malo više prodrmati, pa se molimo da to ne budemo MI.

Pročitajte u nastavku šta za svaki znak znači retrogradno kretanje Merkura:

Ovan

Otprilike u isto vreme kada je Sunce ušlo u znak Ovna, tad je počelo retro kretanje Merkura koje će praktično trajati tokom čitave vladavine vašeg znaka. Upravo zbog toga, trebalo bi da očekujete  određena odlaganja na projektima na kojima radite. Ovo je ipak dobro vreme da sagledate sve ono što ste uradili do sada, ne biste li se osigurali da budete spremni za nastavak akcije, u trenutku kada je retrogradna faza završena. Inače, kada je u Ovnu, retrogradni Merkur prouzrokuje znatno više implusivnosti i agresivnih reakcija u trenucima kada bismo trebali jednostavno da iskuliramo. Radite na kontroli implusivnih reakcija tokom ovog perioda i sve će biti u redu.

Bik

Merkur je planeta koja vlada komunikacijom, te nije čudno ukoliko bude uticala upravo na taj segment vašeg života. Možda ćete se naći zatečeni u stanju izmaglice i iscrpljenosti tokom ovog perioda, ali to je potpuno normalno. Ovo je zapravo vreme kada je neophodno da budete blagi prema sebi, radite na sopstvenoj sreći i jednostavno se trudite da ostanete smireni. Bikovi u ovom periodu sebi mogu postaviti izazove koji će ih dovesti u situaciju da pređu postavljne granice, ali samo iz razloga što će dopuštati sebi da neko drugi odredi njihovu vrednost.

Blizanci

Dakle, dragi Blizanci zaista bi trebalo da pripazite na “leđa” tokom ovog perioda retorgradnog Merkura. Obratite pažnju na to sa kim delite tajne, što uključuje kako prijatelje, tako i porodicu. Ukoliko kažete pogrešnu stvar pogrešnoj osobi, možete se naći u vrlo nezgodnoj situaciji.  Generalno bi u ovom periodu trebalo da budete znatno pažljiviji nego inače, ne samo kada su u pitanju tajne.

Rak

Zbog komunikacijskih problema tokom faze retrogradnog Merkura, možete se naći u sitaciji da preispitujete neke odluke koje ste doneli u prošlosti. Takođe, preispitivanje može zahvatiti i vaše polje karijere i neke korake koje ste nameravali da ostvarite u budućnosti. Stvari trenutno izgledaju prilično nesigurno, te je bolje da tokom ovog perioda razmislite i istražite polja svojih interesovanja, no što ćete se odlučiti na nagle promene ili posvećivanje nečemu. Bez velikih odluka tokom ovog perioda, to je najbolja odluka koju možete da doneste sada.

Lav

Retrogradi Merkur će učiniti da se osećate pomalo ludo i verovatno ćete shvatiti da je vam je raspored poprilično zgusnut tokom ovog perioda, te da ne znate uopšte kako čete sve da postignete. Iskoristite ovo vreme da se reorganizujete i pobrinite se da dva puta proverite apsolutno sve, ništa ne prepuštajte slučaju. Napravite kopiju svega što radite, tasteri crt + S vaši su najbolji prijatelji tokom ovom perioda. Dajte sebi dodatno vreme, bez obzira na to šta radite. Što ste predusretljiviji i iskreniji, bez pokušaja da impresionirate druge, to će ovaj period biti zahvalniji prema vama.

Devica

Tokom retrogradnog hoda Merkura dosta toga će biti prilično otežano, drage Device. Moguće je da ćete se suočiti sa otežanom realizacijom planova ili da će nešto na čemu radite krenuti u neželjenom pravcu. Takođe, tokom ovog perioda očekujte naglašenu ljubomoru, sumnju i generalno probleme vezane za nedostatak poverenja. Trudite se da funkcionišete usporenijim tempom, dan po dan, ne donosite nagle odluke i fokusirajte se na to da budete iskreni prema sebi. Merkur vlada Devicama, te ćete biti značajno osetljiviji nego inače. Imajte to na umu.

Vaga

Retrogradni hod Merkura Vagama se odražava na kuću koja simboliše veze. Kako se ovo zapravo ogleda na vaš ljubavni život? Prvenstveno ne bi ništa trebalo da brzate. Ne donosite zaključke na prečac i dajte sebi vremena pre no što doneste bilo kakvu odluku, pogotovo ukoliko je u pitanju nešto u što niste sigurni. Ovo nije idealno vreme za započinjanje veza, ali ni za njihovo okončavanje. Dakle, sve velike odluke ostavite po strani.

Škorpija

Ovo je vreme kada bi u vezi svega trebalo da budete pažljiviji, jer stvari vrlo lako mogu postati super haotične. Osigurajte se da sve proverite dva puta i pripemite sebe za nepredviđene situacije u kojima je moguće da će stvari krenuti naopako. Takođe, trebalo bi svoju energiju da fokusirate na jednu, nikako ne na nekoliko stvari u isto vreme. Možete se naći u vrtlogu eskalirajućih emocija, prelazivši tako sopstvene, ali i granice drugih. Trudite se da svoje emocije držite pod kontrolom, za dobrobit svih.

Strelac

Retrogradni Merkur se ovaj put našao u vašoj petoj kući, onoj koja simboliše, ni manje, ni više, no dramu lično! Što bi u prevodu značilo da treba da pripazite na emotivnost i eksplozivnost, koje su u ovom periodu izuzetno povezane. što uglavnom može da dovede do neočekivanih prepirki. Ovo je takođe vreme kada bi trebalo da se fokusirate na neke ranije projekete koje niste završili do sada, ali i da ne započinjete ništa novo. Pristupite svemu sa dozom opreza i sve bi trebalo da bude ok.

Jarac

Retrogradni Merkur će se ozbiljno pozabaviti vašim poljem emocija, pogotovo u vašem najbližem okruženju, kako porodičnom, tako i generalno u samoj kući, dakle mogući su problemi sa osobom sa kojom živite. Ipak, ovo možete izbeći ako na vreme shvatite da je u ovakvim situacijama možda najbolje da se distancirate i osamite. Napravite za sebe malo ličnog prostora i potrudite se da se opustite. Uradite to proaktivno, ne biste li izbegli svađu sa onima do kojih vam je zaista stalo.

Vodolija

Retrogradni Merkur će se poigrati sa vašom glavom, ali potrudite se da ostanete fokusirani tokom ovog perioda. Hladna glava vaš je najbolji saveznik, potrudie se da je u tom stanju i držite, koliko god možete. Takođe, razmotrite dobro odluke i planove koje trenutno imate na umu. Strpite se do 15. aprila, tada krenite u akciju, a do tada strpljenje, meditacija, duboki izdisaji.

Ribe

Ovaj period najviše bi mogao da utiče na vaše polje finansija, te neka vam dodatna opreznost u ovom segmentu bude na umu. S obzirom da Merkur prolazi kroz vašu drugu kuću, koja se takođe tiče posla i karijere uopšteno, zapravo svega što ima veze sa novcem, nemojte se iznenaditi ukoliko se neki od projekata stopiraju ili jednostavno ne postioji mogućnost da se vaši planovi trenutno realizuju. Najbezbolniji način da ovaj period prevaziđete jeste da se pritajite. Budite strpljivi, sačekajte. Možda vam se čini da je 15. april predaleko, ali on je vaš najbolji saveznik.

izvor: cosmopolitan.rs