Doručkovali ste ovsenu kašu, pojeli nekoliko badema za užinu, ručali ste salatu sa piletinom i mladim sirom, a onda ste posrnuli i pojeli parče čokolade. A, kad ste već prekršili dijetu, sad možete da pojedete i onaj pomfrit o kojem maštate ceo dan, pljeskavicu sa kajmakom, a i sladoled odjednom postaje sasvim prihvatljiva ideja. Koliko puta vam se ovo desilo?

Psiholozi su odavno primetli da ljudi na dijeti često imaju tendenciju da nakon male greške odustanu od svega i jednostavno se prepuste nezdravoj hrani do kraja dana (ili duže) – bez obzira na to što nam logika nalaže da jedna štangla čokolade nije ništa strašno i da to što smo je pojeli ne znači da je cela dijeta propala. Upravo zbog toga je fitnes instruktorka Tifani Hol osmislila trosatnu metodu koja rešava baš taj problem.


Tifani, koja se tokom trudnoće ugojila 30 kilograma, kaže da je metodu osmislila da bi, pre svega, pomogla samoj sebi da se reši viška kilograma. Uspela je da se vrati na staru kilažu osam meseci posle porođaja i sada sa celim svetom želi da podeli trik koji joj je u tome pomogao.

Ovaj psihološki trik ne košta ništa, a daje sjajne rezultate – samo ako se stvarno pridržavate. U praksi to izgleda ovako:

NASTAVAK NA IDUCOJ STRANI