images-1

Svaka žena, a i muškarac bi željeli imati lijepu i gustu kosu. Upravo iz tog razloga, kada kosa počne opadati iz bilo kojeg razloga – bilo da je riječ o smjeni godišnjih doba, neredovitog šišanja, neadekvatne njege kose ili prehrane – često nastane panika.

Problemu opadanja kose može doprinijeti i životna dob s obzirom na činjenicu kako naša kosa s godinama gubi na kvaliteti, a naravno tu je i genetski faktor koji također igra važnu ulogu. U ovom članku smo za vas pripremili nekoliko korisnih savjeta kako spriječiti opadanje kose:


Hrana koju svakodnevno unosimo u organizam odražava se i na našoj kosi.

Integralne žitarice, svježi krastavci, krumpir i paprika bogati su silicijem koji ima iznimno povoljan učinak na kosu

Tu su također i nemasno meso koje je bogato bjelančevinama i željezom, a koje jača našu kosu te ublažava problem njenog opadanja.

Znanstveni su došli do saznanja kako katehin koji se nalazi u zelenom čaju indirektno onemogućuju drastično opadanje kose.

Tu je također i čaj od lišća koprive koji pridonosi zdravlju, gustoći i sjaju naše kose.

Nadalje, snaga iz mljevene paprike potiče cirkulaciju, te zahvaljujući tome hranljive tvari puno brže i lakše dolaze do našeg tjemena što potiče brži rast kose.

Znanstvenici su također utvrdili kako crveni luk pomaže kod drastičnog opadanja kose i to na način da 2 puta dnevno nanesemo svježi sok napravljen od crvenog luka na tjeme, te da navedeni tretman ponavljamo tijekom 2 mjeseca.

izvor: e-zena.hr