prirodni_tretman_za_ciscenje_jetre

Jetra kao glavni nazovimo ga “laboratorij” ljudskog organizma, može u sebi sadržavati bezbroj kamenčića koje moderna medicina ni najsuvremenijim metodama ne može otkriti. Kronični umor, iscrpljenost, problemi sa probavom i depresijom, siva i beživotna koža prvi su znaci da je vašoj jetri potrebno čišćenje.


Za napitak koji će pročistiti vašu jetru biti će vam potrebno slijedeće:

1/2 maslinovog ulja
1 veliki crveni grejp
4 žličice gorke soli

-Prije nego započnete s tretmanom, potrebno je pripremiti organizam na čišćenje. Za početak ujutro na tašte, potrebno je popiti 4 čaše od po 160 ml vode, zatim šalicu čaja od aloa vere (čaj je potrebno pripremiti i zalediti 48 sati prije konzumacije zbog učinkovitijeg djelovanja).

-Potom je potrebno napraviti nekoliko laganih vježbi u trajanju od 20 – 30 minuta. Ovo su preduvjeti da naš organizam bude u najfunkcionalnijem stanju. Od 11 h – 14 h trebali bi ste jesti isključivo voće i piti što više vode. Nakon toga se više ne smije ništa jesti ni piti.

-Nakon 14 h potrebno je napraviti rastvor od 4 žlice gorke soli i 6 dl vode, te podijeliti na 4 doze koje ćete spremiti u hladnjak. U 16 h popite 1. dozu. Nakon toga možete isprati usta ili popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp, od kojih se pravi eliksir, trebaju biti ugrijani na sobnoj temperaturi. U 20 h popijte 2. dozu gorke soli, a do 21:30 h završite sve aktivnosti i spremite se za počinak.

-U 21:45 h pripremite smjesu za čišćenje jetre: iscijedite grejp kako bi dobili oko 1/2 šalice soka, pa u posudu s poklopcem soku dodajte 1/2 šalice maslinovog ulja. Dobro zatvorite posudu i promućkajte dok smjesa ne postane vodenasta. Ako treba, pođite u toalet, ali ne zaboravite napitak popiti točno u 22 h. Napitak se, inače, pije stojeći tijekom 5 minuta (slabi i stariji tijekom 15 minuta).

-Nakon ispijanju napitka otiđite na počinak. Ako to ne napravite odmah, možete spriječiti izbacivanje kamenčića iz jetre. Lezite na lijevi bok, a preporuka je i da prozor sobe bude otvoren. Ostanite mirni 20 minuta i mislite na to što se dešava u jetri. Možda čak i osjetite kako kamenčići putuju kroz kanaliće. Nećete osjetiti bol, jer su zahvaljujući gorkoj soli, kanali otvoreni.

-Sutradan, oko 7 h popijte 3. dozu gorke soli, a ako osjetite mučninu čekajte da prođe, pa ispijte rastvor. Vratite se u krevet pa ponovo oko 9 uzmite posljednju 4. dozu gorke soli. Odležite još malo u krevetu. Oko 11 h možete normalno piti i jesti: prvo voćni sok, pola sata kasnije malo voća, a nakon sat vremena lagani objed, na pr., kuhano povrće. Do večere bi ste se trebali osjećati oporavljeno.

Napomena: Postupak regeneracije jetre prirodnim putem, uz pomoć gorke soli i grejpfruta, treba obavljati u skladu s preciznim uputama kako bi se postigao najbolji mogući učinak. Tretman čišćenja jetre traje 2 dana, a najbolje ga je napraviti tijekom vikenda.