– Naša spremačica ima 25 godina i studentkinja je na fakultetu u blizini naše kuće. Uzeli smo je na preporuku našeg pastora kod koga je takođe radila pre nego što se odselio. Odlična je u tom delu posla, tako da tu nemam zamerki.


Pre nekih mesec dana sam primetio da mi je sat nestao. Tražio sam ga nedelju dana svuda, a onda se jednom magično pojavio na ormariću tog dana kada je došla da čisti. Pitao sam je odakle sat tu, a ona mi je rekla da ga je našla iza ormarića. Znam da sam i sam gledao tamo i nisam ga pronašao.

Nije u pitanju samo sat. Vremenom su stvari tako krenule da mi nestaju i ponovo se pojavljuju. Kada mi je dozlogrdilo, rešio sam da postavim kameru u spavaćoj sobi, jer tamo moja žena drži nakit a ja sve vredne stvari i pištolj.

Kamera je radila dve nedelje. Prošle nedelje (ona čisti u ponedeljak), primetio sam da se dosta zadržava oko ormara ( u kome, između ostalog, žena i ja držimo kesu sa seks igračkama), ali ništa drugo nisam otkrio. Uz to, kamera snima samo sliku, ne i ton, pa je nekad malo teže odgonetnuti o čemu se radi.

Jedne večeri sam detaljno pretražio ormar i video da je pomerila kesu na drugi kraj ormara, a sve ostalo delovalo je netaknuto. Rešio sam da još čekam. Idućeg ponedeljka bio sam van grada na poslovnom putu. Kada sam se vratio, pregledao sam kameru, a ono što sam video nateralo me je da povratim.

NASTAVAK