home-office-569359-1280

Mnogi posljednjih 10 minuta radnog dana provede buljeći u sat u vatrenom očekivanju odlaska ili grčevito dovršavaju projekt kojeg moraju predati svom šefu sljedećeg jutra. Nažalost, nijedna od tih opcija ne ostavlja osjećaj svježine i spremnosti za osvajanje sljedećeg radnog dana, već lošu volju i iscrpljenost.


U nastojanju da pomogne drugima ući u poslovnu rutinu koja je pogodna za uspjeh, Business Insider razgovarao je s Michaelom Kerrom, međunarodnim poslovnim govornikom, i Lynn Taylor, stručnjakinjom za kvalitetno funkcioniranje na radnom mjestu i autoricom knjige “Tame Your Terrible Office Tyrant”. “Kako ste završili s radnim danom, vrlo je važno. To može postaviti vaše raspoloženje za ostatak dana”, kaže Kerr. “No ono može utjecati i na vaše osobne odnose, ukupnu razinu sreće, koliko ćete dobro spavati te noći te postavlja pozornicu za sljedeći dan.”

Prema riječima Kerr i Taylor, evo što uspješni ljudi čine zadnjih 10 minuta vlastitog radnog dana:

AŽURIRAJTE SVOJU TO-DO LISTU
Započinjanje i završavanje svakog dana s popisom obveza koje morate obaviti, sjajan je način da ostanete pri rješavanju zadataka te vas nagrađuje s osjećajem zadovoljstva tijekom dana. Unutar posljednjih 10 minuta na radnom mjestu provjerite svoj konačni napredak u odnosu na ciljeve tog dana. Revidirajte svoj konačam popis u skladu s tim i nemojte naglo ostaviti sve nadajući se da ćete se sjetiti svega u jutarnjim satima.”

ORGANIZIRAJTE SVOJ RADNI STOL
Ulazak u radni prostor koji je prenatrpan papirologijom i prljavim šalicama za kavu i nije baš najbolji način za početak dana. Nakon što pospremite i organizirate svoj radni prostor, moći ćete jasnije misliti i učinkovitije posložiti prioritete. No moći ćete i brže pronaći važne dokumente kad ih trebate, zato posložite digitalne i tiskane dokumente po određenom redu za lakši pristup i veću učinkovitost kada vam zatrebaju.

OTIĐITE U POZITIVNOJ ATMOSFERI
Postoji više načina kako otići u pozitivnoj atmosferi, neki od njih su jednostavno opraštanje od svoje suradnika ili pregledavanje svega što ste postigli taj dan. Uzimajući si još jednu minutu da pregledate sve što ste taj dan napravili, može vam dati osjećaj postignuća – ovo je ključan način za povećanje ukupne razine sreće.

izvor. wall.hr