Sastojci
Podloga
150 g mlevenog keksa
50 g mlevenih pečenih lešnika
1 kašika Nutelle ili Linolade nougat
80 ml mleka
Krema od sira
500 g svežeg neslanog sira*
250 ml slatke pavlake

1 puna kašika tečnog meda
8 g mlevenog želatina
Nougat krema
125 g čokolade Milka Noisette**
1 dl kisele pavlake(vrhnja)
+
po želji mleveni pečeni lešnici za posipanje

Priprema
Podloga
1.Pečene lešnike možete samleti u mlinu za orahe ili ih ustniti na krupnije komadiće u najlon vrećici pomoću oklagije. Po ukusu.
2.Tacnu na kojoj ćete služiti tortu obložiti pek papirom. Postaviti obruč za torte prečnika 20 cm.
3.Sve sastojke preneti u dublju posudu i promešati rukom. Dobiće se kompaktna masa koja se ne mrvi, a nije gnjecava. Ako se masa mrvi dodati još mleka, a ako je gnjecava dodati još keksa.
4.Rukom utisnuti masu po dnu kalupa. Poravnati (vidi napomene u ovom receptu). Prekriti celofanom da se ne suši dok se priprema krema od sira.
Krema od sira


1.Preliti želatin sa 6 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2.Sir, med i tečnu slatku pavlaku, kratko izmešati mikserom da se svi sastojci sjedine.
3.Nabubreli želatin otopiti na najslabijoj vatri, dodati 4 kašike smese od sira, zagrevati uz neprestano mešanje dok se ne dobije tečna glatka masa.
4.Tečnu masu sa želatinom uliti u tankom mlazu u smesu od sira uz mešanje mikserom i mutiti mikserom još minut da se svi sastojci spoje.
5.Odmah naneti preko podloge od keksa, poravnati i ostaviti u frižideru, dok se priprema nougat krema.

NASTAVAK NA IDUĆOJ STRANI