luggage-933487-1280

Pakiranje kofera često stvara puno nepotrebnog stresa, a posebno nekoliko minuta prije nego što napustite dom ili dok ste na samome putu – uvijek imamo osjećaj da smo zaboravili neke ključne stavke. Najčešće to i jest točno.


Čak i nakon godina prakse, uvijek vam se može dogoditi da nešto zaboravite ili da se prepakirate. Kako bi poboljšali umijeće pakiranja za sva putovanja koja su pred nama, saznali smo najbolje savjete pilota, odnosno kako se na pametan i učinkovit način spakirati.
Piloti su definitivno najbolji savjetnici kada je pakiranje u pitanju – ipak se najčešće pakiraju i sve što znaju naučili su iz iskustva.

Evo 3 savjeta za najbolje spakiran kofer:

Oslonite se na višenamjenske stavke.

Kada se pakirate, odaberite stavke koje možete upotrijebiti na više načina. Na primjer, ako nosite telefon sa sobom, ne morate nositi laptop, ni kameru, ni GPRS. Isto vrijedi i za odjeću – sve što vam treba je nešto modnih dodataka i možete imati svaki dan drugi outfit.

 

Spakirajte tri para cipela.

Uvijek imajte jedan par za hodanje/vježbanje, jedan svečani par i jedan par natikača kako biste izbjegli izravan kontakt sa sobnim tepihom. Ova formula funkcionira za koju god vrstu putovanja koje planirate.

 

Obucite na sebe najdeblje komade odjeće.

Stavke kao što su čizme ili kaput kada putujete zauzimaju dragocjen prostor u koferu. Čak i ako ne idete na hladne lokacije, pokušajte ponjeti što manje debele odjeće čak i ako putujete u tropski raj.