Ovo će učiniti da vaša veza traje!

Kad se zaljubimo u nekoga i započnemo vezu, uvijek želimo da ta veza traje i da bude što je moguće kvalitetnija. U čemu je tajna sretnih parova?

Nije riječ o tome koliko često se viđate, čak ni koliko često razgovarate (iako je i to važno), najvažnija je dobra, stabilna osnova.


“Parovi koji su prije svega prijatelji, koji su duboko vezani jedno za drugo, ali kao osobe, ne samo kao seksualni ili emotivni partneri, obično su jako sretni”, kaže terapeut Tara Kafel za PopSugar.

“Takve veze traju, čvrste su i ispunjavaju ljude.”

Kada je veza izgrađena prvenstveno na seksualnoj privlačnosti ili ideji da je neko “dobra prilika”, onda nema mnogo prostora za prilagođavanje čim stvari malo krenu nizbrdo, prenosi Mondo.

Ali kad dvoje ljudi koji su u vezi mogu da “mijenjaju uloge”, da budu prijatelji i partneri ili supružnici, onda je to jedan dublji nivo intimnosti, bliskosti i povjerenja koji takvim parovima omogućava da opstanu zajedno i budu sretni, bez obzira na eventualne promjene u životnim okolnostima.

Ovo naravno ne mora da znači da partner mora da vam bude najbolji prijatelj, ali jako je važno da vam bude i prijatelj, između ostalog.

“Svi mi održavamo različita prijateljstva koja zadovoljavaju naše potrebe na određenim poljima, ali jako je važno, presudno za sretnu vezu čak, da partner bude u tom najužem krugu najbližih, najdražih i najodanijih prijatelja koje imamo”, zaključuje Kafelova.