Doktori su ga upozorili da je jedini način na koji bi se oslobodio raka, prema njihovom mišljenju, bio prolaz kroz konvencionalno liječenje – hemoterapija i zračenje. Doktori su mu rekli da ima samo tri mjeseca života. On naravno nije sjedio i čekao smrt, već je odbacio sve što su mu doktori rekli i krenuo svojim putem.

Kada su doktori rekli 74-godišnjem Danny McDonaldu iz grada Dunaff u Irskoj da ima rak želuca, tako žestok i raširen da je najvjerovatnije da će ga ubiti u roku od tri mjeseca, on je odlučio ignorisati njihove savjete kako bi izbjegao tretman toksične hemoterapije i prihvatio Bogom dani prehrambeni pristup ozdravljenju.


Četiri godine kasnije, Danny je sjajno, zahvaljujući dnevnom protokolu kojeg je usvojio, koji uključuje konzumiranje sokova pšenične trave (mlade pšenice), hranjivu gustu “superhranu” s raznim nevjerovatnim zdravstvenim beneficijama.

Prema pisanju “Sunday Worlda”, Danny je postao svjestan svojeg stanja kada je jedan dan ulkus odjednom eksplodirao u njegovom trbuhu. Nakon što je prevezen u bolnicu s farme na kojoj živi, doktori su se borili da suzbiju krvarenje, da bi pritom otkrili kako Danny zapravo ima težak oblik raka želuca koji se proširio po cijelom tijelu.

Oni su ga upozorili da je jedini način na koji bi se oslobodio raka, prema njihovom mišljenju, bio prolaz kroz konvencionalno liječenje – hemoterapija i zračenje.

NASTAVAK NA IDUCOJ STRANI