16849_big

Pripazite već kod depilacije, a zatim pričekajte malo prije nanošenja dezodoransa

I dok veliku pažnju pridajemo ljepoti našeg lica ili glatkoći kože nogu, postoji dio dijela koji se ponekad pomalo zanemaruje. Ne znači to da ne marite o tom dijelu, već se zna dogoditi da uopće ne razmišljamo o njemu. To su pazusi – često zanemaren, veoma osjetljiv djelić kože na vašem tijelu koje u ljeti često traži više pažnje – zbog vrućina i veće pojave iritacija kože. Zato ćemo se danas zadržati na temi njege pazuha, (za vrijeme i nakon depilacije.


Briga za kožu pazuha počinje već za vrijeme depilacije

Velika većina nas dlačica pod pazuhom rješava se britvicom, no slično ćete probleme riješiti i ako ih depilirate voskom.

Najprije se otuširajte toplom vodom koja će omekšati kožu i dlačice, te otvoriti folikule dlačica i pore. Zato je bolje depilirati se na kraju tuširanja nego li odmah na početku.

Pazuhe nemojte brijati na suho, već uvijek koristite kremu ili gel za brijanje. Ako ih nemate dobro će poslužiti i regenerator za kosu. Isto tako dlačice brijte u smjeru rasta, a ne u suprotnom jer to može izazvati iritaciju.

Obavezno koristite čistu, oštru britvicu jer kod tupih postoji puno veća šansa za pojavu iritacija kože. Generalno, najbolje je britvicu primijeniti nakon maksimalno dva tjedna korištenja.

Nakon što ste obrijali pazuhe operite ih blagim sredstvom za pranje tijela, isto tako ih isperite mlačnom vodom kako biste smirili kožu i zatvorili pore. Nakon pranja kožu nemojte agresivno trljati ručnikom već nježno osušite “tapkanjem”.

Birajte nježne dezodoranse

Jaki dezodoransi mogu izazvati iritacije na koži koja je tek obrijana. Zbog toga je potrebno nešto laganije i nježnije. Isto tako pričekajte malo prije nanošenja dezodoransa, barem 15 do 20 minuta, kako bi se pore zatvorile i koža dodatno smirila.

Kod odabira nježnih i njegujućih dezodoransa, odlična opcija je NIVEA.

NIVEA Protect & Care dezodoransi – pouzdana zaštita i njega s dragocjenim sastojcima NIVEA kreme

Delikatno područje pazuha jedno je od najosjetljivijih dijelova kože stoga mu je uz zaštitu potrebno posvetiti i odgovarajuću njegu. Novi NIVEA Protect&Care dezodorans s dragocjenim sastojcima i mirisom legendarne NIVEA kreme pruža 48-satnu zaštitu i pouzdanu njegu osjetljive kože pazuha, ne sadrži alkohol te stvara ugodno suh i mekan osjećaj.

Govor tijela pokazuje mnogo o našem samopouzdanju i fizičkome stanju. Mnoge gestikulacije i pokreti tijela utječu na svakodnevnu komunikaciju s ljudima i otkrivaju kako se osjećamo u vlastitoj koži. Dok se najviše pažnje posvećuje licu i kosi, područje ispod ruku se često zanemaruje. Koža pazuha osobito je osjetljiva i izložena raznim podražajima, poput brijanja ili depilacije, a često je i skrivena ispod odjeće te ostaje vlažna i do nje ne dopire svjetlo. Zato je pravilna njega pazuha izuzetno bitna kako bi to područje ostalo glatko i meko te kako bi se spriječile iritacije.

Novi njegujući NIVEA Protect&Care dezodorans pruža visokoučinkovitu cjelodnevnu zaštitu od neugodnih tjelesnih mirisa i znoja, ne iritira kožu te ne ostavlja ljepljiv osjećaj, a koža ostaje mekana i suha. Kao i NIVEA krema, miris ovog dezodoransa je osobito svjež i čist te objedinjuje tri različite note. Gornja nota sadrži limun i bergamot, za svježi njegujući miris. Njegujuća centralna nota je cvjetna s mirisom jasmina i ruže – a bazna nota je mekana i blaga, jer sadrži mošus i sandalovinu. NIVEA Protect&Care dezodorans idealan je za svakodnevnu njegu i pouzdanu zaštitu pazuha.

nivea_protect_care_spray

U pouzdanoj zaštiti tijekom cijelog dana uživat će i muškarci uz nove NIVEA MEN Protect&Care dezodoranse. Nova formula pruža 48-satnu zaštitu bez iritacija, ne sadrži alkohol te ostavlja ugodan muževan miris – idealno za sve užurbane muškarce!

Prozračna odjeća

U ljeti se i inače preporučuje lagana prozračna odjeća, a to je posebno važno nakon depilacije. Birajte pamučnu odjeću koja nije preuska, kako bi zrak mogao strujiti po vašoj koži. Preuska odjeća izaziva znojenje i dovodi do iritacija kože.

Ako se koža upalila

Probajte upalu smiriti aloe vera gelom ili u ljekarni nabavite neku kremicu za zacjeljivanje rana koja će smiriti kožu i mogući osip koji se pojavio. Izbjegavajte depiliranje pazuha nekoliko dana kako biste koži dali vremena da se smiri. Kada se odlučite na ponovnu depilaciju, smanjite šanse za upalom kože na minimum korištenjem svježe britvice i brijanja u smjeru u kojem dlaka raste. Ako se osip ne počne smirivati kroz više od tjedan dana, otiđite liječniku koji će vam prepisati neku kremu na recept.
Foto: © glisic_albina – fotolia