Uzmite vitamine B kompleksa – vitamini B kompleksa su iznimno važni za cjelokupno zdravlje organizma. Oni doprinose normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava te pomažu kod nesanice, migrena, razdražljivosti i pojačanog stresa.

Vitamini B kompleksa će pomoći i u smanjenju drugih simptoma koji prate nesanicu, kao što su nedostatak koncentracije, loše pamćenje, zbunjenost i dezorjentacija.


Oni također imaju važnu ulogu za rad mozga i sudjeluju u prijenosu živčanih impulsa kroz organizam, poboljšavaju metabolizam, doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti te imaju mnoge druge pozitivne učinke na organizam.

Uspostavite normalnu rutinu spavanja – pokušajte uspostaviti normalnu rutinu spavanja tako da svaki dan zaspete i probudite se u približno slično vrijeme. Vikendi bi mogli biti poseban izazov, no pokušajte izbjeći duže spavanje jer biste posljedice mogli osjetiti tijekom cijelog tjedna.

Stvorite ugodnu atmosferu prije spavanja – u spavaćoj sobi ugasite televizor i sve što bi vam moglo odvlačiti pažnju, uključujući računalo, mobitel i svu ostalu tehnologiju, a pogotovo izvore buke. Zamračite prostor i nemojte previše grijati prostoriju. Temperatura tijela pada dok spavate, stoga nema potrebe za temperaturom većom od 19 stupnjeva.

NASTAVAK