Dešava se i to, nažalost, ne rijetko, da se žene ponašaju kao da im muškarci nešto “duguju” ili, s druge strane, kao da zavise od muškarca. Ni jedna od te dvije stvari nije istinita, a one mudre žene koje drže do sebe to jako dobro znaju. Zato od lika s kojim su nikad ne traže sljedeće stvari.

 


1. Da brine o njoj

Žena koja drži do sebe nikad, ali nikad neće očekivati ili želeti da muškarac vodi računa o njoj. Da, on treba da brine o njihovoj deci, ako ih imaju, ali ona je ta koja treba da vodi računa o svojim potrebama. Često se dešava da žene, nakon izvjesnog vremena u vezi, počnu da se oslanjaju na muškarca što se hrane, garderobe, zabave i čitavog života tiče, a to nije dobro. Ni za muškarca, ali na prvom mjestu nije dobro za samu ženu.

2. Da odustane od onoga što voli

Mudre žene ne teraju momke s kojima su da se mijenjaju – one ulaze u vezu s momcima koji im već odgovaraju onakvi kakvi su. Žena koja zaista drži do sebe nikad neće pristati na to da nekome glumi mamu i uči ga šta treba, a šta ne treba. On voli fudbal, a ti ne? Super, nek igra/gleda fudbal, ti uživaj u onome što ti voliš! Uz malo organizacije, imaćete dovoljno vremena i za njegove, i za tvoje i za zajednične aktivnosti.

3. Da mijenja prijatelje

Ovo se takođe odnosi i na porodicu i na činjenicu da žene često od muškaraca traže da prekinu kontakt sa ljudima za koje one smatraju da nisu pogodne za njih. Ako se vama ne sviđa njegov ortak, nemojte da blejite sa njim. Ne sviđa vam se njegova mama? Super, dogovorite se da ćete se viđati samo za slave i ostala porodična okupljanja, ne češće od toga. Ali ne tjerajte ga nikad da on prekine svaki kontakt sa njima jer to apsolutno uvijek na kraju ima kontraefekat (prebacivaće vam za to kad dođe do najmanje svađe).

4. Da dijeli njena interesovanja

To što ti sanjaš o salsa večeri ne znači da i on nužno mora da voli ples! Žena koja drži do sebe nikad neće tjerati muškarca da zavoli neku aktivnost koju ona voli, prevashodno jer zna da je nikad neće stvarno zavoljeti, nego će se samo folirati – a kome treba folirant u životu? Umjesto toga, pokušajte zajedno da nađete neku aktivnost koja vam je super, a na salsu uvek možeš da ideš sa drugaricama.

5. Da se mijenja

Pametna žena zna da je u vezi sa ljudskim bićem koje će se promeniti samo ako ono želi da se promijeni – te je stoga svako insistiranje na tome da se on mijenja onako kako njoj odgovara besmisleno. To ne znači da ne možeš da ga podstičeš da bude bolji čovjek, ali imaj u vidu da to nije isto kao i nasilno mijenjanje.