Ukoliko mislite da prava ljubav postoji samo u bajkama, evo dokaza da to ipak nije tako…

Prava ljubav ne postoji samo u filmovima, kako mnogi veruju. Postoje parovi koji dokazuju da su velike ljubavi, koje traju celi život, zaista moguće, samo treba naići na “srodnu dušu”, što se mnogima ne događa.


Ovi parovi i njihove ljubavne priče slamaju srce, vraćaju veru u ljubav i pokazuju da nikad ne treba gubiti nadu niti odustajati od ljubavi.

Pisma otkrivaju koliko su se voleli

Džudit Lovel poznavala je svog deda kao mračnog i dostojanstvenog čoveka pa se iznenadila pronašavši ljubavna pisma koja je pisao baki i dobivao od nje u mladosti. Zvao se Dejvid Hurd i sa Jamajke je doputovao u Njujork 1907. godine gde je radio šta je stigao da bi preživeo. Bio je usamljen i počeo se 1913. dopisivati sa nepoznatom ženom Avril Kato sa Kariba. Njihova romansa rasla je svakim pismom, a ona mu je čak slala pisma koja je našpricala parfemom. Nakon godine dana dopisivanja on se toliko zaljubio u misterioznu ženu da je u pismu zaprosio, iako čak nikada nije vidio ni njenu fotografiju.

Nervozno je čekao odgovor, naravno pristala je nakon blagoslova svojih roditelja. Prvi put su se videli na dan venčanja u avgustu 1914. godine na Jamajci. Ona se preselila sa njim u SAD gde su dobili šestoro dece. Ona je umrla 1962. godine, a on devet godina kasnije. Nije se ponovo ženio i do zadnjeg otkucaja srca volio je svoju Avril.

Razdvojili su ih nakon venčanja, pronašli se 60 godina kasnije

Prošlo je samo tri dana od venčanja Ane Kozlov i Borisa, a on je već morao u Crvenu armiju. Bilo je to 1946. godine. Ona ga je čekala, ali Staljin je prognao nju i njenu porodicu u Sibir odakle nije mogla pisati svom suprugu.

Boris je proveo godine života pokušavajući da je pronađe, potpuno su izgubili kontakt. Ana je bila toliko shrvana da je razmišljala o samoubistvu. Njena majka tad je uništila sve uspomene na Borisa, uključujući i fotografije venčanja pa čak i pisma. Ona se na kraju ponovno udala, a Boris oženio. Godine su prolazile i oboje su izgubili svoje supružnike, a onda se  dogodilo čudo. Ana je posetila rodno selo, gde su oboje nekad živeli. Hodajući ulicom u daljini je ugledala starijeg muškarca. Srce joj je zaigralo, bio je to Boris. On je došao u selo da poseti grob svojih roditelja. Videvši Anu potrčao je do nje. Svi osećaji su se vratili. Ponovo su se venčali i napokon živeli zajedno kao muž i žena.

DRUGA PRIČA