Pored sode bikarbone, jabukovo sirće jednostavno morate imati u kući ili na putu u svakom momentu. On djeluje bolje od lijekova, a pri tome je 100% prirodan preparat.

Evo kako možete da iskoristite jabukovo sirće:


1. Neutralizuje mirise

Ako se u vašoj kući osjeća neprijatan miris koji nikako da nestane, stavite malu količinu jabukovog sirćeta u posudu tamo gdje se miris osjeti i ubrzo ćete uživati u prijatnoj aromi koja prožima prostor, piše “Zadovoljna“…
2. Ubija korov

Pomiješajte dvije litre jabukovog sirćeta, četvrtinu šoljice soli i pola kašičice deterdženta za suđe. Poprskajte korov ovom mješavinom i gledajte kako trune i žuti. Pazite da ne poprskate cvijeće koje želite da zadržite.

3. Čisti lice

Zbog svojih antibakterijskih svojstava jabukovo sirće je idealno i za čišćenje lica. Može pomoći u uklanjanju bubuljica kao i u ravnoteži pH kože. Razblažite malo sirćeta u vodi, umočite komadić vate pa prebrišite lice.

4. Uklanja modrice

Na mjesto gdje ste se udarili ili se već pojavila modrica utrljajte malo sirćeta. Djelovaće protivupalno, te će smanjiti diskoloraciju.

5. Uklanja neprijatan zadah

Mućkajte malu količinu jabukovog sirćeta u ustima i to će pomoći u eliminaciji neprijatnog zadaha. Sirće će ubiti bakterije koje prouzrokuju zadah.

6. Kosi daje mehkoću i sjaj

Sipajte trećinu šoljice jabukovog sirćeta u četiri šoljice vode i time isperite kosu nakon šamponiranja, a zatim hladnom vodom. Ako imate perut dvaput sedmično poprskajte glavu sa mješavinom od jednake količine sirćeta i vode. Zamotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji sat vremena. Operite kosu kao i obično.

NASTAVAK