VAGA


Veze Vage značajne su u aprilu 2018. godine kada Sunce prolazi kroz kuću parova Vage u kojoj je Uran domaćin već nekoliko godina i Merkur tu prolazi kroz svoj retrogradni ciklus. Ljubav, brak i porodični život u prvom su planu, posebno kada je Mars, vladar kuće parova Vage, u vašoj kući doma, vlasništva i porodice. Možda ćete uložiti zajedničke snage kako bi razrešili neke probleme vezano za vaš dom ili će na vaš odnos uticati roditelji ili će se voditi rasprava oko pitanja vlasništva i slično. Može biti snažnih romantičnih impulsa, ali svakodnevnica će vas držati čvrsto nogama na tlu i komunikacija je od presudne važnosti za vaš odnos. U drugom dijelu mjeseca stvari će se razjasniti.

ŠKORPIJA

Kada se radi o ljubavnom životu, vi ste zaista sretnici u aprilu 2018. godine. Venera, planeta ljubavi (koja je za Škorpije i vladar kuće veza) je tačno u kući kojom vlada, u jakom i dobrom položaju. Ne ometaju je negativni planetarni aspekti i zato vam daje najbolje od svega: ljubav, atraktivnost, nježnost, sreću u novim ljubavnim vezama, mir i harmoniju parovima. Drugom kućom koju povezujemo s vezama Škorpija, kućom se*sualnosti i strasti, vlada Jupiter, a Jupiter je smješten u Škorpiji. Može se reći da imate sve potrebne dijelove slagalice koji su vam potrebni kako biste našli svoju sreću. Napravite prvi korak!

STRIJELAC

Sunce zagrijava svojim zracima kuću strasti Strijelca kroz prve dvije dekade aprila 2018. godine. U istoj kući nalazi se Merkur, ali je retrogradan u prvoj polovini mjeseca, u drugoj nastavlja direktnim hodom. U vašoj kući strasti nalazi se i Uran, ali već ste se navikli na njega posljednjih sedam godina. Ovo je kombinacija koja vas motiviše i pokreće: krv jače kola, osjećate leptiriće u stomaku i žudite za novim iskustvima. Sa druge strane, može vam donijeti i neočekivan preokret događanja. Neki događaji tokom aprila 2018. godine podstaknut će vas da pobliže pogledate neke probleme vezano za ljubavni život ili za djecu.

JARAC

Venera, planeta ljubavi, vladar je i kuće strasti Jarca i tokom aprila je smještena upravo u toj kući. Pred vama je mjesec pun strasti, romantike i nježnosti. Otvoreniji ste kada se radi o flertovima i pustolovinama, a novih ljubavnih prilika neće nedostajati. Sa druge strane, strastveni Mars, planeta žudnje, je u Jarcu. Pokušava da nadjača vašu suzdržanost, komplekse i frustracije koje bude Saturn i Pluton u vašem znaku. Uz takve tranzite mogli biste da prolazite kroz napet period i suočite sa dodatnom dozom stresa. Odmor, izvor sreće i sklad dolaze kroz kreativnost, zabavu i, najvažnije od svega, kroz ljubav. Ako imate porodicu, dom i najmiliji biće u centru vaše pažnje, a djeca izvor sreće.

VODOLIJA

Komunikacija i mentalna kompatibilnost su najvažniji za vaš ljubavni život tokom aprila 2018. godine. Što se toga tiče, vladar vaše kuće parova, Sunce, i vladar kuće erotike, Merkur, na istoj su strani. Razgovori, razmjena mišljenja, poruke i isti intelektualni interesi olakšavaju zbližavanje partnera ili može donijeti novu ljubav, ako to želite. Možda stvari neće uvijek teći glatko (zato što je Merkur retrogradan u prvoj polovini mjeseca), ali možda je to iz razloga da se nauče neke lekcije, da se otkrije istina, da dođe do napretka; da naučite bolje da razumijete voljenu osobu, da možete da razgovarate o bilo čemu, uključujući najosjetljivije i najintimnije stvari.

RIBE

Vladar kuće parova Riba, Merkur, nije u najboljem raspoloženju tokom aprila 2018. godine: smješten je u kući novca Riba, u kvadratu je sa triom Mars – Saturn – Pluton iz Jarca, i povrh svega, retrogradan je u prvoj polovini mjeseca. Emotivne veze Riba pate zbog povećanog stresa, vjerovatno zato što se moraju suočiti sa previše stvari kroz novčana pitanja ili zajedničke poslove. Može se raditi i o pritisku koji dolazi iz okoline, što neće uticati na povezanost para ili neke poteškoće koje par ima, nego će ti spoljni faktori samo ukazati na moguće probleme u vezi. Venera, planeta ljubavi, prolazi kroz 3. kuću Riba i kaže da će problemi biti rješeni kroz razgovore, uz diplomatiju i humor.