Svi ih igramo. I pri tome često veoma dobro kalkulišemo. Ili barem mislimo da to vešto radimo. Ako vladamo pravilima igre, ishod može da bude dobar. Ali… ko je zapisao pravila? I jesu li ljubavne igrice uvek zabavne ili često mogu da budu i opasne?


U ljubavi se jedino iskrenost isplati
U početku nekog odnosa igramo na sigurno. Kalkulacije ko će se prvi javiti, kakvu poruku ćemo poslati, nakon koliko vremena ćemo je poslati, kako ćemo flertovati i koliko toga ćemo o sebi obznaniti. Male laži, ulepšavanje istine i glumljenje nedostižnih, stoji na spisku popularnih igrica. One u početku jesu zabavne i uglavnom im pribegavamo jer pokušavamo da zaštitimo sebe i da lakše shvatimo drugu osobu. Zanimljivo je baciti udicu i očekivati reakciju. Ali, dođe i trenutak kada više nema potrebe za igricama.

NEGATIVNA ISKUSTVA NAS TERAJU NA IGRICE

S godinama, zbog brojnih negativnih iskustava, postajemo oprezniji, a to ujedno znači da ćemo radije pribeći igricama, blefirati i očekivati reakciju, nego iskreno staviti sve karte na sto, jer smatramo da možemo dosta toga da izgubimo. Nije retkost da zbog određenih pravila igre, ne činimo nešto što bi zapravo hteli. Nećemo se javiti prve, jer to ipak rade muškarci. Nećemo odmah odgovarati na poruke, neka malo čeka. I pre svega nećemo otvoreno na samom početku pokazati koliko nam se frajer sviđa. Kako se ne bi prestrašio. Ali ko je postavio ta pravila? Zar su zaista svi odnosi podložni istim pravilima?

NASTAVAK