kupus_dijeta

Kupus dijeta jedna je od najkraćih dijeta koja je polučila pozitivne rezultate kod mnogih ljudi.

Kupus dijeta traje svega 7 dana, po potrebi može se i produljiti za nekoliko dana. Najčešće se koristi za detoksikaciju organizma, a također, pogodna je i za gubitak neželjenih kilograma. Uz ovu dijetu, moguće je tijekom tjedan dana izgubiti od pet do sedam kilograma. Kupus dijeta temelji se na uzimanju juhe od kupusa svakoga dana.


Recept za juhu od kupusa:

5 većih glavica luka,
2 zelene paprike,
1 konzerva rajčice (250 grama),
3 mrkve,
250 grama šampinjona,
pola glavice zelenog ili crvenog kupusa,
začini po izboru (sol, papar,…).

Način pripreme: sve sastojke potrebno je sitno nasjeckati i staviti kuhati u hladnu vodu. U trenutku kada voda proključa, dodaje se 1 konzerva rajčice (250 grama) i nastavlja se kuhati oko 90 minuta na laganoj vatri.

Jelovnik

Prvi dan jede se samo voće (osim banana) i juha od kupusa. Od pića, dopuštena je voda i nezaslađeni čaj i kava.
Drugoga dana voće je zabranjeno. Dopušteno je uzimati sve vrste lisnatoga povrća (npr., blitva,…). Također, obavezno je uzimanje juhe od kupusa. Osim toga, drugoga dana moguće je, između ostaloga, pojesti i jedan kuhani krumpir.
Treći dan jede se juha od kupusa, voće i povrće u neograničenoj količini. Važno je napomenuti kako je pečeni krumpir zabranjeno jesti.
Četvrti dan dopušteno je pojesti do tri banane, neograničene količine juhe od kupusa i nemasnoga mlijeka.
Peti dan moguće je pojesti do 600 grama kuhane govedine i do 5 komada rajčica. U toku dana obavezno je popiti minimalno šest čaša vode. Juha od kupusa i dalje se mora uzimati (najmanje jedan tanjur).
Šesti dan jede se, uz juhu od kupusa i povrće i voće. Govedina (do 600 grama) i dalje je dopuštena.
Sedmoga dana smije se jesti integralna riža i povrće u neograničenoj količini s juhom od kupusa, koja je obavezna.

Na samome kraju, važno je napomenuti kako se niti jednu dijetu ne bi smjelo provoditi bez prijašnjih dogovora s liječnikom.

izvor: e-zena.hr