Sigurno vam se dogodilo da vas je frizer krivo ošišao ili da vam je kosa počela ispadati radi stresnog razdoblja. Razmišljali ste o tome kako ubrzati rast kose i popraviti greške na vašem tjemenu? Mi imamo nekoliko rješenja.

Kod muškaraca i žena se u jednom razdoblju života radi starenja javlja ispadanje i slabljenje kose. Osim toga, kroz razdoblje stresa, kosa sporije raste. Kod muškaraca se ćelavost obično počinje javljati između dvadesete i tridesete godine života, a kod žena nešto kasnije, obično u menopauzi kada dolazi do hormonalnih promjena u organizmu.


Kako ubrzati rast kose pravilnom prehranom?
Kosa u mjesec dana u normalnim uvjetima naraste oko jedan centimetar, ali to dosta ovisi od osobe do osobe. S obzirom na to da kosa svakog dana ispada i ponovno raste, ona je pravo ogledalo vašeg zdravlja. Tako da ako osjetite da vam ona pretjerano opada, javite se svom liječniku za savjet.

 

Svaka vlas na našem tjemenu sastoji se od korijena i vlasi. Korijen se nalazi unutar folikula i za vrijeme rasta se stvara keratin koji daje čvrstoću vlasima. Kosa, kao i koža, ima potrebu da se hrani kako bi rasla i razvijala se. Tako je našem tjemenu i dlaci potrebno nekoliko enzima kako bi se ubrzao rast kose.

NASTAVAK