thumb3

U ovo doba godine, kada se svi spremamo za najluđu noć u godini, mnoge će od vas htjeti izgledati ekstra glamurozno, a jedan od načina za to su, među ostalom, umjetne trepavice.

Umjetne trepavice se proizvode u više različitih duljina, a najvažnije je da odaberete onu koja odgovara duljini vaših prirodnih trepavica. One se prave se od umjetne ili prirodne dlake, a mogu se nanositi kao cijeli vijenac, ili kao pojedinačni snopovi.


Umjetne trepavice vam mogu, odmah po stavljanju, pružiti sjajan i glamurozan izgled, ali njihovo postavljanje iziskuje puno strpljenja i koncentracije.

Možda će vam u početku djelovati neprirodno ili ćete imati poteškoća pri lijepljenju, s toga smo u ovom članku pripremili par korisnih savjeta koji će vam pomoći da to napravite bez „po muke“:

-Kako bi se umjetne trepavice dobro zalijepile, vaši kapci moraju biti čisti i suhi

-Za početak, na svoje trepavice, nanesite tanki sloj maskare

-Zatim sami rub kapaka iscrtajte tušem ili olovkom za oči, prstom ili četkicom blago protrljajte liniju, kako bi ste ju ublažile i zamaglile. Na ovaj će način traka koja drži umjetne trepavice biti manje vidljiva.

-Iscijedite manju količinu lijepila za trepavice na prst i njime nježno pređite preko trake koja drži umjetne trepavice.

-Nježno prislonite traku na kapak, uz sami rub korijena vaših trepavica te zalijepite umjetne trepavice. Lijepite ih tako da krenete od vanjske prema unutarnjoj strani. Pomoću dva prsta pritisnite rub trepavica i sačekajte par sekundi da se lijepilo osuši.

-Nakon što su se umjetne trepavice uspješno zalijepile, nanesite još jedan tanak sloj maskare, što će poslužiti kao dodatno lijepilo, koje će omogućiti prirodnim i umjetnim trepavicama da se izmiješaju.

-Pažljivo nanesite maskaru u unutrašnji dio gornjih trepavica; sačekajte malo, pa postupak još jednom ponovite.

Ako želite postići prirodni izgled odaberite one umjetne trepavice koje imaju različitu duljinu dlačica. Slobodno ih i same, prije stavljanja, skratite škaricama na željenu duljinu.
Umjetne se trepavice skidaju odgovarajućim sredstvima za uklanjanje šminke i to tako da prvo premažete mjesta gdje su umetnute. Budite pažljive kako ne bi oštetile svoje trepavice.

izvor: e-zena.hr