0e18169bc19994871b00

Ne postoji ništa privlačnije i ljepše u ženskom pogledu od dugih, gustih trepavica koje tom pogledu daju dozu misterije i zavodljivosti. Ako priroda i nije bila darežljiva po pitanju vaših trepavica, tu su maskara i vještačke trepavice koje će vaš pogled zasigurno učiniti romantičnijim. Medjutim, niko ne poriče da su prirodno duge i guste trepavice nezamjenljive. Štaviše, postoje i odredjeni kozmetički proizvodi koji će ubrzati rast trepavica.

Ukoliko imate problem opadanja trepavica ili ako su rijetke i nedovoljno duge po vašem mišljenju, ima načina da prirodno ubrzate njihov rast i popravite volumen. Sa sljedećih nekoliko savjeta, brzo i lako ćete ih “natjerati” da rastu.


Dakle:

Da biste imali duže i gušće trepavice, za početak bi trebalo da vodite brigu o njima. Obavezno, ali obavezno i prvo pravilo je da prije spavanja uklonite maskaru sa trepavica. Takodje, nanosite hranljiva sredstva koja će ubrzati rast vaših trepavica i učiniti ih gušćim.

Jedan od najefikasnijih trikova za ubrzanje rasta i poboljšanje kvaliteta trepavica je da nanesete maslinovo ulje ili vazelin na njih i ostavite tako preko noći. Isperite tek ujutro.

Vitamin E je još jedan sjajan sastojak poznat po svojim svojstvima za brži rast trepavica. Stručnjaci i te kako preporučuju nanošenje ulje vitamina E na trepavice i to dva puta dnevno pomoću pamučnih tupfera. Savjetuje se da se malo nanese ujutru, prije šminkanja i još jednom uveče poslije uklanjanja šminke.

Dobro poznata stvar je da je ricinusovo ulje odlična stvar za ubrzanje rasta kose. Prema tome, odličan posao završava i kad su trepavice u pitanju. 1 supenu kašiku ricinusovog ulja i 1 supenu kašiku ekstrakta vanilije dobro umiješajte zajedno i nanesite na trepavice čistom četkicom od maskare (možete koristiti četkicu od stare maskare, koju ste prethodno dobro oprali).

Najbolje je da probate sve ove prirodne preparate, da biste vidjeli koji je najbolji za vas i vaše trepavice. Samo budite strpljivi, jer rezultati ne mogu doći preko noći. Mogu proći i nedjelje prije nego što primjetite razliku, ali je budite sigurni da će te na kraju dobiti duge i guste trepavice na kojima će vam mnogi zavidjeti.

izvor:  www.zenasamja.me