SASTOJCI

Tijesto

3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo


Krema

400 ml jogurta

-8 dkg šećera
-1/2 l slatkog vrhnja
-korica limuna i sok limuna
-1 van.šećer
-1 krem fiks (šlag fiks)
(po potrebi jedna kesica želatine u prahu (10g))
(ako želite i 1 crveni preljev za kolače)
još potrebno
-oko 1/2kg jagoda

Priprema

-1. Jagode oprat, narezat na manje komadiće.

Ispeć biskvit: Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pecivo, smjesu ulit u
tepsiju veličine cc 40×20 ( peć na 170° oko 15- ak min.)

Umutit slatko vrhnje u čvrsti šlag (dodat jedan krem fiks da bude što tvrđe), dodat
jogurt, šećer, van. šećer, limun sok i koricu, to bi vam trebalo bit dobro gusto onako da
samo može stajat kad izrežete komad kolača a ako vam nije tako onda stavite jednu
želatinu.

-2. Na biskvit namazat malo kreme, stavit jagode i namazat ostatak kreme, prelit crvenim
preljevom za torte (to možete i nemorate)

-3. Možete ga napravit i kao tortu   Kalup 30cm obložite piškotama (piškote samo malo
skratit i provuć kroz mlijeko, ne ih dugo natapat jer jako brzo i puno upiju tekućine)…i
na dno kalupa složit piškote, stavit pola kreme, narezane jagode, opet poslagat piškote
pa kremu i na kraju jagode i sve prelit preljevom za torte.

Posluživanje

Ovu biskvitnu podlogu slobodno možete zamijenit sa piškotama, čak i u dva reda, red
piškota, red jagoda i šlaga i onda opet red piškota jagoda i šlaga !