japansko-iscrtavanje-obrva

Za početak ćemo malo pojasniti što se podrazumijeva pod pojmom “prirodni oblik obrvi”. Prirodne obrve su obrve s kakvima smo rođeni, one su netaknute, nisu čupane, često su i spojene te su daleko od onoga što se podrazumijeva pod tim pojmom.

Na prirodne obrve možemo gledati kao na još neobrađeni dijamant koji tek preciznim umijećem u rukama stručnjaka treba postati savršeni dragi kamen; ukras koji svojom ljepotom privlači i očarava gotovo svih. Tako da se u principu pod lijepim, poželjnim i”prirodnim” obrvama podrazumijevaju obrve koje su dobro sređene, koje licu pored usana daju najmoćnije oružje neverbalne komunikacije.


Japanska metoda iscrtavanja obrva ili 3D metoda

Prvi korak ove metode koja vodi do savršenih obrvi je rekonstruiranje prirodnog izgleda na osnovu oblika čeone kosti i fizionomije lica. Klijenti se uglavnom poprilično iznenade kada ugledaju svoje lice nakon probnog šminkanja, s obzirom na to da su, u većini slučajeva, tijekom duljeg niza godina čupanja, a potom i iscrtavanja, zaboravili kakav je zapravo autentičan oblik njihovih obrvi.

Nakon toga slijedi iscrtavanje obrvi japanskom metodom koju možemo nazvati i 3D metoda jer ostavlja dojam pravih, autentičnih obrvi. 3D metoda iscrtavanja obrvi uistinu pruža savršene, prirodne rezultate i može se primijeniti na bilo kojem tipu kože. Ovako iscrtane obrve su jedinstvene jer pružaju vizualni dojam presijavanja dlačica na način što se posebnim priborom vuku po dvije paralelne dlačice u razmaku od desetine milimetra. Prostor koji se vidi između njih simulira prirodno presijavanje pravih obrvi.

Nakon iscrtavanja obrve 3D dlačicama slijedi sjenčenje međuprostora i na taj se način postiže hiper realističan crtež obrvi u trajnoj varijanti.

Što se tiče opcionalnog odabira različitih “neprirodnih” oblika koji podrazumijevaju želje tipa “želim obrve poput Megan Fox” ili “želim da mi obrve imaju mačkast oblik” – pravi stručnjak vam ih neće ispuniti, iz razloga kojeg smo naveli na samom početku: za uspješne rezultate i dobar vizualni dojam, obrve moraju biti u skladu s individualnom fizionomijom lica.

japanska_metoda_iscrtavanja_obrva_1

Koliko traju obrve iscrtane 3D ili japanskom metodom iscrtavanja?

U teoriji, s obzirom na to da se pigment veže za stanice epiderme, a stanice se obnavljaju u periodu od 3 – 5 godina, i sam bi se pigment trebao zadržati isto toliko. No, u praksi je puno drugačije. Ono što treba uzeti u obzir su čimbenici koji utječu na obnavljanje stanica poput jednog jako bitnog, a to je post-tretmanska njega; dakle prvih 7 dana nakon tretmana iznimno je važna pažljiva i savjesna njega kako boja ne bi nestala zajedno s krasticama.

Tu su još i drugi čimbenici na koje treba obratiti pozornost poput raznih laserskih tretmana, kemijskih pilinga, mezoterapija, jer svi ti tretmani ubrzavaju regeneraciju stanica.

Japansku metodu iscrtavanja obrva te druge inovativne tretmane profesionalnim kozmetičkim preparatima možete potražiti u MagneticSpa centru ljepote. U svom domu, zelenoj oazi, MagneticSpa centar u Splitu Vam nudi sve potrebno za ljepotu, opuštanje te ravnotežu duha i tijela.

izvor: e-zena.hr