UBISTVA DJECE

Madina Šakirova prisjetila se na sudu da joj je bilo veoma teško kada je Sukletin silovao i ubijao djecu. Rezeda (15) i Valja (11) bile su žrtve manijaka.


Rezeda je bila siroče, a Sukletin je uspio da je ubijedi da će joj pomoći u školi pa čak i da pronađe dečka. Vjerovala je da nema šta da izgubi, pa je bez problema prešla kod ujaka Ljoše i tetke Dine (tako je Sukletin tražio da ih zove).

Sukletin je silovao djevojčicu u sobi.

Valju je pronašao kod štanda za sladoled. Prišao joj i rekao kako je poznaje, ali se ona njega ne sjeća jer je bila mala. Obećao je da će javiti njenoj majci da je sa njim, a oni idu kod njega da vide tetku Dinu, koja će biti vrlo sretna. Djevojčica je shvatila šta se dešava poslije nekog vremena, ali je već bilo kasno. Vrata na kući bila su zaključana, tetka Dina ležala je onesvještena jer je pokušala da spasi devojčicu. Glava, ruke i noge djevojčice pronađene su u komšiluku.

TRAŽIO OD ŽENE DA MU DONESE BEBU ZA RUČAK

Manijak je tražio od Madine da ukrade bebu kako bi je pojeo. Ovo je bila kap koja je prelila čašu, a ona je nakon toga uspjela da pobjegne kod svojih roditelja.

Sukletin je tada upoznao novu ljubavnicu, Lidiju Fjodorovu (23). On se sprijateljio sa njenim rođakom Anatolijem Nikitinom, sa kojim se redovno opijao.

Sukletin je često prodavao meso komšijama, navodeći da je od životinja, a Fjodorova je prijetila da će da ga razotkrije. Odbila je da bude saučesnik u ubistvu i kanibalizmu.

1985. godine Sukletin i Nikitin mučili su i silovali Fjodorovu 14 sati, a onda su joj prerezali grlo. Pojeli su neke dijelove njenog tijela, a odjeću su spalili.

Aleksej Sukletin uhapšen je u ljeto 1985. godine, nekoliko mjeseci poslije ubistva Fjodorove, a ubrzo su uhapšeni i Šakirova i Nikitin. Tokom iskopavanja u dvorištu kuće u kojoj su živjeli, policija je pronašla četiri kese sa ljudskim kostima, dok su u kući pronašli pola kante istopljene ljudske masti.

Psihijatar koji je pregledao Sukletina proglasio ga je ludim.

Vrhovni sud Tartastana je 1987. godine proglasio Sukletina krivim za 7 ubistva i kanibalizam u periodu od 1979. do 1985. godine, osudivši ga na smrt.

Aleksej Sukletin strijeljan je 29. jula 1987. godine, dok su Šakirova i Nikitin osuđeni na po 15 godina zatvora.

Madina Šakirova puštena je 2002. godine iz zatvora i vratila se u Vasiljevo.