Naša koža je veoma nježna. Sa godinama ona brže gubi svoju elastičnost, a onda se pojavljuju bore.

Sitne borice, koje se pojavljuj oko naših očiju, neko prihvata kao prirodni proces starenja, ali mnoge od nas pokušavaju da produže i sačuvaju mladalački izgled kože.


Nažalost, kreme protiv starosti ne postoje.

Ali, naravno, postoji dosta visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda koji hrane i intenzivno hidriraju kožu, što usporava proces starenja, i samim tim, sprječavaju nastanak novih, i smanjuju postojeće sitne borice.

Danas vam predlažemo prirodnu alternativu takvim skupocenim proizvodima u vidu kreme domaće radinosti, koja se pokazala kao veoma efikasna za negu područja oko očiju, kao i za celu kožu lica.

Krema protiv bora:

Za pripremu ove kreme biće vam potrebno samo 1/5 kafene kašike kokosovog ulja i 2-3 kapi eteričnog ulja tamjana.

kr

Jednostavno, promiješajte oba ulja i nanesite, laganim masirajućim pokretima, na čisto i suvo područje oko očiju.

Krema se nanosi 2 sata prije spavanja. Ne ispire se. Ova krema poslužiće vam kao čudesan eliksir za tanku kožu oko očiju.

krr

Naravno, kremu možete koristiti i za cijelo lice i dekolte. Možete napravite veću količinu i čuvajte u manjoj staklenoj teglici.

Sa koristima kokosovog ulja mnogi od vas su se već upoznali. Ovo ulje je zaista neprocjenjivo za njegu kože.

A eterično ulje tamjana veoma je cijenjeno u kozmetici zbog regenerativnog dejstva na kožu, prirodnog lifting efekta i korekcije bora.

Inače, posjeduje sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje i opušta. Takođe, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost, glavobolje, nesanicu.