download-2

Biljke za mršavljenje su mnogima pomogle da se u kratkom roku riješe viška kilograma, a u isto vrijeme su ukusne, nisu skupe i jednostavne za upotrebu.

Osim što ljekovite biljke pomažu kod mršavljenja one istovremeno potiču metabolizam i pomažu u detoksikaciji organizma. Biljke za mršavljenje su nam lako dostupne i zdrave, za razliku od brojnijih skupocjenih tableta koje su dostupne na tržištu. Ovdje ćemo nabrojati neke od ljekovitih biljka koje će vam pomoći kod regulaciji tjelesne težine:

KOPRIVA- je jedna od najdjelotvornijih biljaka za gubitak tjelesne težine. Listovi i korijen koprive gotovo su neizostavni sastojak čajeva i biljnih kapi za čišćenje krvi, poticanja boljeg rada jetre, snižavanje masnoća u krvi te za poboljšanje cirkulacije.


Iz svega ovoga je jasno kako se masna hrana mnogo brže i lakše probavlja, a rizik od stvaranja pijeska ili kamenaca na bubrezima je znatno smanjen. Jednom dnevno popijte bar 2-3 dl čaja od listova i korijena koprive i vaši kilogrami će se definitivno početi topiti.

HIBISKUS– cvjetovi hibiskusa sadrže voćne kiseline i dosta vitamina C koji će dobro doći organizmu kao antioksidant. Osim što pomaže kod mršavljenja hibiskus je jako prijatnog mirisa i okusa. Čajevi se uglavnom prave od cvjetova hibiskusa, jer oni sadrže velike količine vitamina C, ali i voćnih kiselina koje otapaju nagomilane masne naslage. Ovaj Vam čaj ne može štetiti te ga pokušajte piti kada god ste u prilici za to.

MASLAČAK – korijen maslačka pomaže kod mršavljenja, detoksikacije organizma, poticanja gušterače i jetre na bolji rad jer je bogat je inulinom. Također sadrži i flavonoid koji ima protuupalno i diuretsko djelovanje. Diuretici potiču bubrege na bolji rad, odnosno pospješuju mokrenje te na taj način i izbacivanje štetnih tvari iz našeg organizma. Korijen maslačka pomaže i kod regulaciji šećera u krvi. Ukoliko se odlučite piti 3 čaše čaja od maslačka dnevno, vaš organizam će se riješiti gotovo svih nagomilanih otrova, a gušterača i jetra biti će spremne dati svoj maksimum.

KAMILICA – Topli čaj od kamilice jedan je od omiljenih zimskih napitaka. Poznato je kako kamilica djeluje protiv stresa i nervoze, stoga ga često preporučuju prije odlaska u krevet za miran i kvalitetan san. Cvjetovi kamilice imaju prutu upalno djelovanje, a eterično ulje kamilice pomaže kod gastritisa, hepatitisa, potiče znojenje, ima diuretsko djelovanje, pomaže kod nadutosti i mučnine i potiče metabolizam. Kamilica, osim što je ugodnog okusa i mirisa, ublažava osjećaja gladi te ubrzava probavu hrane.

BOROVICA – plodovi borovice (kleke) pojačavaju cirkulaciju i rad bubrega te rad jetre i žuči. Plodovi se mogu koristiti u čaju ili biljnim kapima, a eterično ulje borovice je neizostavan sastojak ulja i krema za masažu protiv celulita.

izvor: e-zena.hr